Aseton mu? Freze makinesi mi?
Kalıcı oje hayatımıza girdiğinden beri nasıl çıkarılması gerektiği hep kafaları karıştırdı. Peki Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır? Kalıcı Ojeyi Çıkarma Yöntemleri nelerdir? Bahsi geçen iki yöntem var; freze makinesi ile çıkarmak ve asetonla bekleterek çıkarmak. Her iki uygulamanın ayrıntılarına birlikte göz atalım;
Kalıcı ojeyi asetonla çıkarmak
Aseton ile kalıcı ojeyi çıkarmak için öncelikle kalıcı ojenin en üstteki top katı yani ojeye parlaklık veren katı törpülemek gerekmektedir. Top kat çıkarıldığında tırnak yüzeyi tamamen matlaşınca her bir parmağa yoğun asetonlu pamuk sarıp, üzeri alüminyum folyo ile kaplanıp en az 10 dakika bekleyip, yine her bir parmak üzerindeki oje spatula yardımıyla ittirilip, yine pamukla nazikçe masaj yaparcasına hassas davranılarak temizlenilebilir, ancak dikkat ettiyseniz bu işlem törpüleme, asetonlu pamukla sararak hazırlama, bekleme ve çıkarma süreleri düşünülürse yaklaşık 35-40 dakika sürecektir. Tırnak uzmanı şayet bu işleme alışık ise ve müşterisi için de uygunsa, süre konusunda bilgilendirip işleme başlamalıdır. Ayrıca işlem için kullanılan aseton hem ekstra bir harcama olacağı gibi tırnak yüzeyine zarar da verecektir. Sadece tırnak yüzeyi değil, bekleme aşamasında alerjik cilt yapısına sahip kişilerin tırnak etlerinde de tahrişe sebep olacaktır.
Kalıcı ojeyi freze makinesi ile çıkarmak
Freze makinesi ile kalıcı ojeyi çıkarmak için uygun freze başlığı seçilip işleme başlanılabilir. Bu işlem makinenin hızı düşünüldüğünde toplamda en fazla 10 dakikamızı alacaktır. Freze makinesi kullanma ile aseton, pamuk, alüminyum folyo gibi malzemeler kullanılmayarak bütçemize de dokunmayacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki freze makinesi başlığı doğru şekilde kullanılmazsa tırnak yüzeyinde tahrişe sebep olacaktır.
Freze makinesi ile uygulama nasıl yapılmalıdır?
Şemada bir freze başlığının 1-3 arasında numaralandırıldığını görüyorsunuz;
Yeşil renkte görselleştirilen 1 numaralı başlığın ucu ve 2 numaralı başlığın orta kısmıdır. Başlığın ucu ile ile alt görseldeki tırnakta yine yeşil olan kısımların işlem sırasını görmektesiniz. Ok yönünde sırasıyla 1 numaralı yeşil alan, 2 numaralı yeşil alan başlığın sarı renkli orta kısmı ile, 3 numaralı alan yeşil renkli uç ile ve 4 numaralı alan yine ok yönünde başlığın ucu ile törpülenmedir. Bu çalışma sistemi ile on parmağın kalıcı ojeden arındırılması aseton uygulamasına nazaran daha kısa sürecektir. Her iki seçenek için de cilt yapınızı, vücudunuzun tepki verebileceği alerjik yapınızı bilmeniz ve uygulamaları mutlaka uzman kişilere yaptırmanız gerekmektedir.